Tel: +32 496 810 851

MASTERCLASS LIGHTROOM 


Tijdens deze masterclass leren we niet enkel onze foto’ verwerken, maar zien we ook hoe we onze foto’s beheren en archiveren op een efficiënte manier. Zonder een grondige kennis van de Bibliotheek Module heeft het weinig zin om ons in de Ontwikkelen Module te gaan verdiepen.

Daarom ook, spreiden we deze masterclass over twee dagen uit. De eerste dag verdiepen we ons in de Bibliotheek Module en zorgen we ervoor dat , tegen het begin van de volgende les, onze volledige catalogus op punt staat. Daarnaast leren we hoe trefwoorden, kleurlabels, sterren, etc ons kunnen helpen om heel snel beelden terug te vinden en maken we voorinstellingen die ons heel wat tijd zullen besparen tijdens het importeerproces.

Dag twee verdiepen we ons volledig in het verwerken van onze beelden. Stap voor stap bekijken we de verschillende gereedschappen die ons beeld naar een hoger niveau kunnen brengen. Tijdens praktijksessies oefenen we de theorie in zodat we, op het einde van de dag, de leerstof beheersen.

De groep wordt bewust klein gehouden om een optimale begeleiding te kunnen geven; tijdens en na de workshop!


WAT MAG JE VAN DEZE MASTERCLASS VERWACHTEN?

BIBLIOTHEEK Module

 • Op een correcte manier importeren, onze mappenstructuur opbouwen en ons archief beheren.
 • Metadata zoals trefwoorden en titels op een efficiënte manier toekennen.
 • Aan de hand van filtering zien we hoe we in een mum van tijd een foto terugvinden.
 • We zorgen ervoor dat onze Lightroom en Verkenner/Finder synchroon loopt en we nooit meer van die vervelende uitroep- en/of vraagtekens te zien krijgen.
 • Tegen het begin van de volgende les, zal jouw catalogus volledig op orde staan!

ONTWIKKELEN Module

 • We leren de verschillende gereedschappen binnen de Ontwikkelen Module op een correcte manier gebruiken.
 • We zien hoe we zeer snel sensorvlekken wegwerken.
 • We maken een mooie zwart-wit op basis van tegenhouden en doordrukken.
 • Aan de hand van zelfgemaakte voorinstellingen zien we hoe we onze beelden nog sneller kunnen verwerken.
 • We leren geavanceerde technieken met de Gegradueerd Filter en Aanpassingspenseel die ons toelaten om nog creatiever met onze beelden om te springen.
 • We creëren verschillende exporteer-regels op basis van de gewenste media om ook dit proces sneller te maken.


VOOR BEWERKING

NA BEWERKING


PRAKTISCH

DATA: Deze workshop duurt twee dagen: Zaterdag 23 en 30 november telkens van 09.00u – 16.30u

PRIJS: 345 euro  (incl. BTW)

AANTAL DEELNEMERS: max 6 – Laatste plaats!

WAAR?   Bedrijvencentrum Mechelen Zuid, De Regenboog 11 – 2800 Mechelen [Google Maps]. Op een half uur van Antwerpen en Leuven, en een klein uurtje van Gent.

BENODIGDHEDEN

 • Een laptop met Lightroom geïnstalleerd.
 • Enkele van jouw eigen RAW-beelden 
 • Lunch

VEREISTE KENNIS: Basis computerkennis, werken met een USB-Stick

* Een week voor de workshop krijg je een bericht met alle praktische zaken voor een goed verloop van de lessen.

INBEGREPEN

 • Persoonlijke begeleiding tijdens en na de workshop***.
 • het e-boek “Licht op Lightroom
 • een samenvatting van de lessen
 • koffie & water

*** Na de eerste les is het de bedoeling dat je, met de gekregen theorie,  jouw volledige catalogus op orde plaatst. Ervaar je hiermee problemen, mag je me steeds via e-mail en/of telefonisch contacteren.

*** Na de workshop mag je me enkele van jouw verwerkte beelden doorsturen waar ik dan feedback op geef EN jouw RAW-beeld ook nog eens verwerk. Deze kan dan dienst doen als bron van inspiratie en voorbeeld, want je krijgt van mij het verwerkt RAW-beeld met alle bewerkingen teruggestuurd.


Details Prijs Aantal:
Ticket Masterclass LightroomToon details + €345.00 (EUR)  Belangrijk! De workshop is geschikt voor beginners maar ook voor personen die al langer met Lightroom bezig zijn en hun workflow willen optimaliseren. Het is een zeer intensieve workshop en het is aan te raden om na de les de stof te herhalen en in te oefenen!

** Heb je nog geen versie van Lightroom dan kan je hier een 7-dagen probeerversie hier downloaden. Opgelet! Installeer die pas de avond voor de eerste workshop. Beschik je niet over een laptop dan kan je nog steeds de cursus volgen. Hou er dan rekening mee dat er momenten voorzien worden waarop de deelnemers de technieken kunnen inoefenen.

Is de beste workshop die ik ooit gedaan heb. Zeer leerzaam, goed tempo, Jeffrey is rustig, duidelijk en ter zaken kundig.

Zeer goede lesgever, heldere en gestructureerde uitleg. Duidelijk veel vakkennis maar ook het geduld om dit over te brengen.

11/10 De allerbeste, meest gedreven leraar die ik ken!!!

Een lesgever uit de duizend, die zijn vak kent en er voor gaat. Gedreven, enthousiast, volgt zeer goed zijn cursisten op . Les geven is zijn leven…. dat voelt men aan de manier waarop