Tel: +32 496 810 851

WINTER WILDLIFE IN JAPAN


Herinner je je die foto’s van Japanse Sneeuwapen in warmwaterbaden? Het blijven beelden die op ons netvlies gebrand staan en voor velen een droom om die zelf eens te fotograferen. Met Starling laten wij die droom nu werkelijkheid worden! Maar het blijft niet bij Sneeuwapen! Op het eiland Hokkaido fotograferen we naast winterlandschappen ook Kraanvogels, Wilde zwanen, Stellers Zeearenden en toevallige passanten zoals vossen, uilen en herten. En dit allemaal onder begeleiding van twee professionele fotografen.

Klinkt dit als muziek in je oren? Klik dan zeker door naar de website van STARLING!_J811393
LocatiesJigokudani Yaenkoen Park (Sneeuwapen) & Hokkaido: Kraanvogels / Wilde Zwanen / Arenden /  Vos / …

Data17 Februari – 5 Maart 2020

Aantal Deelnemers: max 12

Gidsen: Yves Adams/Jeffrey Van Daele + Japanse Gids

PROGRAMMA

19/02: Jigokudani Monkey Park

Na een goede nachtrust in Tokyo stappen we ’s morgens op onze charterbus aan het hotel en rijden naar het Monkey Park in Jiogkudani, gekend om de vele makaken in de heetwaterbronnen. We checken rond lunchtijd in ons pension in  gelegen vlakbij de start van het wandelpad naar het Monkey Park Na onze lunch hebben we de ganse namiddag tijd om de heetwaterbronnen te bezoeken en de Sneeuwmakaken die hier komen baden, te fotograferen. De komende 2 dagen besteden we telkens een volledige dag bij de apen wat ons de vrijheid geeft om allerhande technieken aan te leren en te gebruiken.

Geavanceerde flitstechnieken

Gedrag in beeld brengen

Gebruik maken van optimaal licht

22/02: Lake Kussharo
Na ons ontbijt vertrekken we met onze charterbus naar Haneda luchthaven in Tokyo voor de binnenlandse vlucht naar het eiland Hokkaido. Afhankelijk van onze aankomst aan het meer plannen we diezelfde namiddag nog een fotoshoot. Lake Kussharo is omringd door heetwaterbronnen en houden de randen van het meer ijsvrij. In deze stomende waterpartijen overwinteren grote groepen Wilde zwanen, die zeer tam zijn. Dit biedt ongelooflijk goede foto-kansen voor zowel actie-shots als landschapsbeelden, de ganse dag lang. De mist creëert een mystieke sfeer, en de grillig gevormde bomen aan de rand van het water zal elke fotograaf wel appreciëren!

_J817984
_JV75669
_JV75536-Edit

24/02: Transport naar Nemuro

We starten met een ochtendsessie aan Lake Kussharo bij de Wilde zwanen. Nadien rijden we naar Nemuro. Deze streek staat gekend voor zijn vossen en Sikaherten. We gaan deze dan ook zoeken!

25/02: Transport naar Rausu

We rijden naar het Shiretoko schiereiland, gelegen op het meest oostelijke punt van Hokkaido. Onze eindbestemming is de havenstad Rausu. Van hieruit vertrekken we per boot richting pakijs, waar de Stellers zeearenden verblijven. Indien er voldoende tijd is, gaan we deze namiddag nog een sessie inlassen om deze machtige vogels te fotograferen. Onderweg naar Rausu bezoeken we enkele Oeraluil locaties en stoppen aan fotogenieke plekjes.

26/02 – 28/02: Rausu boottochten

Tijdens deze twee dagen maken we zonsopgang boottochten op ons charterschip naar het pakijs, waar we grote groepen Zeearend en Stellers zeearenden kunnen verwachten. Bereid je voor op zeer close-encounters met deze grote vogels! De ijsbergen in het pakijs wordt door de arenden gebruikt als uitkijkposten. Met het schip slalommen we tussen de arenden en zorgen voor de mooiste achtergrond, misschien zelfs met de opgaande zon. Afhankelijk van de ijscondities maken we extra boottochten in de namiddag (tegen extra kost) als we dat wensen, of gaan we de omgeving verkennen zoals het Shiretoko National Park om Sika-hert, Oeraluil, Vos,…te zoeken en te fotograferen. De landschappen zijn in de winter hier zeer indrukwekkend, dus daar gaan we ook zeker aandacht aan besteden! Ook hier zijn Wilde zwanen in een natuurlijk omstandigheden te fotograferen. We spenderen twee avonden om de Blackiston’s Visuil te observeren en te fotograferen. We hebben één back-up dag extra indien het weer te wisselvallig zou zijn om uit te varen.

_JV75950Stellers Zeearend

_J818628Blackiston’s Visuil

_JV75727Sika Hert

_J819571Bij het pakijs

01/03 – 02/03: Tsurui 

We verplaatsen ons naar Tsurui waar de gracieuze kraanvogels aan hun spectaculaire baltsdans beginnen zodra de dagtemperatuur toeneemt. We spenderen dan ook telkens de namiddag op de populaire observatieplaatsen Tsurui en Akan. Tijdens de ochtenden gaan we postvatten op de bekende Otowa brug om de zonsopgang te fotograferen boven de mistige rivier met kraanvogels.

_J810914
_J819934
_J811710

03/03: Tokyo

We spenderen onze laatste foto-ochtend bij de kraanvogels alvorens we vertrekken en richting Tokio vliegen.

04/03: Tokyo

Op verkenning in Tokyo!

05/03: Tokyo

Terugreis naar België

Deze fotoreis wordt u aangeboden in samenwerking met Starling.